Werken aan een toekomst die niet bestaat

Sollicitatiegesprek UWV uitkering
Werken aan een toekomst die niet bestaat
4.3 (86.67%) 3 stems

Vooral te veel oudere mensen staan naast de arbeidsmarkt. Zonder echt duidelijk aanwijsbare reden. In deze tijd van zogenaamde voorspoed. Het is maar net vanuit welk perspectief je het wilt zien. Ik doel hier met name op de 50-plus groep. De algemene redenering is dat de mensen die nog steeds zonder werk rondlopen (en werkzoekend zijn) zichzelf niet voldoende hebben ontwikkeld in het verleden. Niet met de tijdgeest van arbeidsmarktontwikkelingen zijn mee gaan bewegen. Het er op aan hebben laten komen.

Zou kunnen, maar dat geldt lang niet voor iedereen.

Aan de andere kant is er een doelgroep van ongeveer 25%* van de totale beroepsbevolking die volgens onderzoek aangeeft werk te doen waarvan ze zelf eigenlijk het nut niet van inzien. Als deze werknemers er niet zouden zijn, dan zou dat geen verschil uitmaken voor de bedrijfsvoering van een bedrijf. Zo redeneren ze zelf. 25%. Best veel.

Zij hebben wel een salaris en dragen bij aan de belastingpot, sociale verzekeringen (en natuurlijk pensioen) en kunnen aan jan en alleman vertellen dat ze een baan hebben. Ze hoeven dus niet te vertellen dat ze werkloos zijn – én ze hoeven niet gedwongen op zoek naar een nieuwe baan. Erg fijn.

De vraag die bij mij binnen kwam:

Is deze groep van 25% misschien de nieuwe groep werknemers die een groot risico loopt om langdurig werkloos te geraken? Vooral de 40 plussers onder die 25%?

Tuurlijk!

Als je nu die 40 bent gepasseerd en je vind zelf dat je nutteloos werk doet, wat is jouw plan dan? Hoe ga je ervoor zorgen dat je nuttig werk gaat doen in de nabije toekomst? Want jouw toegevoegde waarde is blijkbaar nul. Mensen om je heen zien het alleen nog niet, willen het niet zien, of zien het wel, maar laten je nog even zitten tot dat de nieuwe aanpak kan worden ingevoerd, waarna jouw werk wordt overgenomen door software of een robot, of iemand anders die hetzelfde werk in een kwart van de tijd kan (m.b.v. software (weer) of nieuwe technieken).

Ai! Vervelende gedachte.

Maar geen onrealistische.

Kernbegrippen zijn hier:
1. Bewustwording
2. Persoonlijke ontwikkeling

Eerst je er bewust van worden dat je in een dergelijke situatie zit. Dan een plan maken en aan jezelf werken. Daarmee zorg je ervoor dat je dat vervelende moment van gedwongen ontslag voor bent (als je bij de overheid werkt heb je een iets ander probleem, met een iets minder dwingend karakter). Werk doen dat waarde toe voegt brengt voldoening en levensplezier (geldt voor iedereen). Maar, is dat voldoende reden om eens serieus naar jezelf te kijken? Druk ik met mijn bovenstaande argument niet op een veel effectievere knop? Hoor jij bij die genoemde 25% van werkenden die werken aan een toekomst die eigenlijk niet bestaat? Wat ben je eigenlijk aan het doen met jou leven?

Mocht je nu, op dit moment, de knoop door willen hakken en eerdere baanveranderplannen proactief aan willen pakken, wel die heroriëntatie op de arbeidsmarkt willen – weet dan dat je daar professionele hulp bij kunt krijgen van loopbaanveranderaars zoals ik. Het is mijn vak, mijn obsessie om jou te helpen met dit soort vraagstukken. Bijkomend voordeel: ik ben er erg goed in, aldus anderen (en steek dat niet onder stoelen of banken, waarom zou ik, ik voeg waarde toe😜).

Werkgevers willen hier meestal wel in investeren. Ga het gesprek met je werkgever aan en kies een loopbaanprofessional die jou wil en kan helpen met jouw heroriëntatie van werk. Dat ben je jezelf eigenlijk wel verplicht nu je dit weet. Ik kan je op weg helpen met tips voor het voeren van dat eerste, best wel lastige, gesprek bij jouw huidige werkgever.

Je kunt mij altijd bellen of een e-mail sturen (klik hier – (opent in nieuw tabblad)).
Gewoon doen!

Hopelijk tot zo.
Erik

P.S. of je begint hier alvast met het maken van een persoonlijkheidsvragenlijst, kost je nog geen 5 minuten tijd. Gegarandeerd waardevol.

 


* Hier vind je de onderbouwing van de genoemde 25%

Leave A Response

* Denotes Required Field