The power of intuition

Burn-out, bore-out, intuïtie

Kort, maar belangrijk.

 

Op Netflix of via Youtube partner is er een goede docu over intuïtie te vinden; Innsaei

 

“tegenwoordig wordt wijsheid vervangen door kennis, kennis wordt vervangen door informatie – stukjes data”

 

Stukjes data, soms logica, is waar de meeste mensen hun leven door laten leiden. Weg wijsheid. Weg creativiteit. Hallo burn-out en hallo bore-out!

 

Ik ontmoet helaas steeds meer werkenden, werkzoekenden en mensen die al gebruik moeten maken van UWV faciliteiten. Dan is het al te laat en hebben mensen een harde waarschuwing voor de kiezen gekregen. Verreweg de meeste mensen komen daar weer bovenop. En altijd lukt dat hoofdzakelijk doordat mensen beter naar de eigen signalen leren luisteren. Het naar binnen kijken, afstemmen met jezelf.

 

Dat is best lastig als je dat sinds je kindertijd niet meer hebt gedaan.

 

Hier de link naar de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=9KR4nMfO0Bo

 

De docu legt de vinger prachtig op de ontwrichtende plek van onze samenlevingen. Daniel Shapiro zegt letterlijk: “intuïtie is niet zacht. Het is “hard stuff”, net als wiskunde, wetenschap en economie”. We hebben nog een lange weg te gaan, maar de beweging die is ingezet, is niet meer terug te draaien. Evolutie helpt een handje mee.

 

Als je kunt: Kijk! …en vertel je ervaringen, wat je er zelf van vindt en waarom. In mijn digitale trainingen wijd ik er een hele sessie aan, omdat het er echt toe doet. Dat zie je pas als je het door hebt 😉

 

Veel plezier en tot de volgende keer!
Erik

 

[Op de foto zie je Daniel Shapiro, een stillshot uit de docu Innsaei]

 

7 Comments

 • Jos Smits

  Reply Reply 16 August 2017

  Hoi Erik, complimenten voor een top onderwerp.

  Ik kan alleen maar bevestigen dat intuïtie een enorme voorsprong heeft tegenover rationele kennis. Binnen mijn dienstverlening gebruik ik het dagelijks en ik voel mij er bijzonder mee in mijn nopjes. De diepere waarde die ik eruit haal en daarom ook over kan brengen ga ik ook nooit meer los laten. Ik ben er van overtuigd dat de verbonden elementen die intuïtie zo krachtig maken aan bekendheid nog enorm zal toenemen. Veel sceptici zullen je nog wel op de proef gaan stellen en gaan “testen”. Dat is dan weer hun kracht om niet verder te kunnen denken. Dat is tenslotte ook veilig voor hen.

 • Jos Smits

  Reply Reply 16 August 2017

  Mooi onderwerp Erik intuïtie.

  Ken jij ook bedrijven die intuïtie als een belangrijke factor meenemen?

  • Erik Hofstra

   Reply Reply 16 August 2017

   Dank voor je bijdrage Jos, ook hier.
   Bedrijven worden gerund door mensen, dat maakt het redelijk eenvoudig. De meeste ondernemers betrekken intuïtie bij hun beslissingsproces. Uiteindelijk gaat het om de hogere waarden, belangen van mensen. Als die zuiver zijn, dan kun je er vanuit gaan dat intuïtie in het spel is. Dat is namelijk altijd zuiver. ..maar niet altijd leuk (voor anderen). Zo lastig (of eenvoudig) is het.

 • replica is

  Reply Reply 6 March 2021

  fabulous article, i love it

 • fake rolex wish

  Reply Reply 20 March 2021

  wonderful article

 • steeleanalytics

  Reply Reply 28 March 2021

  super content, i like it

Leave A Response

* Denotes Required Field