Over Erik Hofstra

Ik ben Erik Hofstra, oprichter en eigenaar van De Sollicitatie Academie.

Met mijn persoonlijke sollicitatieworstelingen in 2004 en 2010 heb ik alle frustraties en ergernissen ervaren, die men tijdens loopbaanverandering kan ervaren. Vooral door, meestal vage, afwijzingen begon ik mij onzeker te voelen, moedeloos soms. Ik liet dat niet merken en ging door. Dat heeft geleid tot onnodig lange zoektochten.

Gelukkig kan het ook anders. Mijn persoonlijke avontuur begon eind 2009 met de vraag: hoe kan het dat sommige mensen veel sneller een nieuwe baan veroveren dan anderen?

Met mijn 10 jaar ervaring in de recruitment- en re-integratiebranche, wilde ik die vraag voor eens en voor altijd beantwoord hebben. Niet voor mijzelf, maar voor iedereen die van baan verandert, of dat nu gedwongen is of niet.

Na uitvoerig onderzoek en studie naar de beste outplacementprogramma's, sollicitatietrainingen en re-integratiebenaderingen, gecombineerd met mijn persoonlijke ervaringen en gesprekken met andere professionals, is dat gelukt. De "Triple S"- methode is een feit. Het Strategisch Sollicitatie Systeem is de enige methode die jou de controle geeft over het sollicitatieproces, waardoor jouw zelfvertrouwen maximaal blijft.

Bottom line: Al die ergernissen en frustraties blijven je voortaan bespaard.

Getest en akkoord!
Het trainingsprogramma is digitaal gemaakt, maar voordat het op de markt kon, is het uitvoerig getest, waarna verbeteringen zijn doorgevoerd. Nogmaals getest en op onderdelen weer verbeterd. Net zolang totdat ik voor iedereen het universele loopbaanveranderingspad helder had en een stap-voor-stap oplossing kon aandragen.

Dat heeft geresulteerd in een curriculum of trainingsprogramma, bestaande uit 8 modulen. Dat zijn de 8 universele fasen van loopbaanverandering.

Persoonlijke missie
Het is mijn persoonlijke missie om iedere hoog opgeleide professional, manager of specialist, op een laagdrempelige manier, toegang te geven tot de beste loopbaanveranderingsmethoden en technieken, die echt werken. Dat doe ik door middel van het digitale trainingsprogramma, al dan niet gecombineerd met training, advies, coaching, ondersteuning op elk moment dat jij daar behoefte aan hebt.

Missie
Iedere hoger opgeleide werkzoekende, vanuit elke situatie, zo snel mogelijk naar die nieuwe baan toe leiden.

Visie
Iedere baanveranderaar (door omstandigheden gedwongen of op eigen initiatief) heeft recht op de beste hulp in zijn loopbaanveranderingsproces. Deze hulp dient inspirerend, duurzaam, snel toegankelijk en betaalbaar te zijn, zodat de loopbaanveranderaar met vertrouwen en zo snel als mogelijk, zijn nieuwe positie in de maatschappij kan veroveren.

Samenwerking

Ik werk strategisch samen met diverse professionals met een passie voor loopbaanbegeleiding.

Esther van Dijk

Oscar Bulthuis

Jeroen Stoffels

Puck van Groningen

Roos Kiers

Sandra Doeze Jager-van Vliet

Eduard Metselaar

Andrea Pronk-De Palm